Lelaki ini menemui peti besi zaman kuno. Saat dibuka, isinya sungguh menakjubkan!

Loading...

Seorang lelaki sedang gali tanah, dia tidak sengaja jumpa sesuatu kat dalam bawah tanah. Rupa-rupanya ialah satu peti besi zaman kuno. Tanpa fikir banyak, dia buka peti besi tu dan lihat apa yang ada kat dalam peti besi tu. Saat dibuka, isinya sungguh menakjubkan! Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus.

Zaman dulu memang selalu ada peperangan. Tentera yang berperang kat negara lain sering perlu sembunyikan diri dalam tempat yang tidak senang dijumpa oleh musuh. Sebab kalau dijumpa musuh pasti akan diserang dan ditembak mati terus. Oleh itu, tentera perlu pandai sembunyikan diri dan menyediakan alat-alat dan benda yang diperlukan kalau mereka tidak dapat keluar dari tempat yang mereka sembunyi, mereka ada benda atau alat-alat yang boleh membantu mereka cari makanan untuk terus hidup. Ada banyak cara yang mereka simpan alat-alat mereka. Salah satu yang pernah dijumpa ialah peti besi. Untuk mengelakkan peti besi tu dijumpa orang lain, mereka biasa akan tanam peti besi tu kat bawah tanah.

Peperangan memang bukan perkara yang baik sebab akan menyebabkan kehilangan banyak nyawa. Kalau boleh, rakyat memang harapkan tidak ada peperangan. Dalam video di bawah, Lelaki ini menemui peti besi zaman kuno. Saat dibuka, isinya sungguh menakjubkan! Jom saksikan

Loading...